valokuvaaja-tampere

Kokosin tähän tietoa kuvauksiin liittyen. Jos haluat kysyä jotain, kirjoita kysymyksesi vaikka kommenttina tähän alle, tai kysy suoraan Facebookissa tai sähköpostitse.

Kuvausten hinnoittelu

– AVL 3§:n perusteella laskuni eivät sisällä arvonlisäveroa.
– Kuvausten hintaan sisällytetään suunnittelupalaveri (isompien kuvausten kohdalla, esim. hääkuvaus), matkat Tampereen keskustan alueella), kuvaus ja kuvien käsittely.

Kuvauspalvelujeni markkinoinnin vuoksi toivoisin voivani käyttää joitain parhaimpia otoksia referenssikuvina kuvaussivullani. Olen kuitenkin tarkka asiakkaiden yksityisyyssuojan suhteen, enkä julkaise yksityistilaisuuksissa otettuja kuvia ilman asiakkaan suostumusta.

Kuvaussopimus

Ammattilaiskäytäntöön kuuluu, että kun kuvauksen sisällön suuntaviivoista on sovittu, niistä solmitaan kuvaussopimus. Sen on tarkoitus suojata niin asiakasta kuin kuvaajaa epäselvyyksien riskeiltä. Sopimuksessa käsitellään mm. hinta, kuvauspaketin sisältö ja aikataulu, kuvien toimittaminen asiakkaalle, peruutusehdot sekä kuvaajan että asiakkaan puolelta, sekä kuvien käyttöoikeudet.

Kuvien käyttöoikeudet ja tekijänoikeudet

Asiakas saa kuviin käyttöoikeudet, mutta tekijänoikeudet pysyvät kuvaajalla. Asiakas saa tulostaa kuviaan ja julkaista logolla tai kuvaajan maininnalla varustettuja kuvia netissä. Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupallisiin tarkoituksiin, muokata kuvia merkittävästi, eikä luovuttaa kolmansille osapuolille käytettäväksi ilman kanssani tehtävää erillistä sopimusta.

Varausmaksu ja kuvien toimitus

Isoista kuvauksista, joihin on vielä useita kuukausia aikaa, laskutan ennakkoon 100€ varausmaksun. Varausmaksun suorittamisen jälkeen kuvauspäivä olisi vahvistetusti varattu teille. Varausmaksu vähennetään loppusummasta, joka laskutetaan maksettavaksi kuvauspäivän jälkeen.

Valmiit kuvat toimitetaan maksusuorituksen jälkeen heti pikimmiten, ja kuvien toimitusaika on keskimäärin 2-4 viikkoa, kuvausten pituudesta riippuen.


Hääkuvaukseen liittyviä tietoja lisää täällä.

0 kommenttia: